BiH Vijest

​Dio stanovnika BiH mogao bi uskoro plaćati skuplju električnu energiju

Cijena električne energije u BiH uskoro bi mogla porasti i do 20 posto. Naime, zbog nepovoljnih vremenskih prilika tijekom ove godine, dio poduzeća koja se bave proizvodnjom električne energije bilježi gubitak. S informacijom o velikom gubitku u javnost je izišla Elektroprivreda BiH, dok će u EP HZ HB tek sredinom godine znati rezultate poslovanja. Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Dnevni avaz, EP BiH je u prvom tromjesečju ove godine zabilježio gubitak od čak 18 milijuna KM. Zbog tog gubitka, navodno, planira povećati cijenu električne energije za kućanstva u FBiH i do 20 posto. Uprava EP BiH već je razmotrila ozbiljnu analizu kako će pristupiti poslovanju, no u konačnici sve vodi do povećanja cijene električne energije, piše Dnevni avaz. Navode i kako je u pripremi inicijativa da prijedlog za izmjenu tarife što prije bude upućen na suglasnost Nadzornom odboru EP BiH, a nakon toga i FERK-u.

Ines Kujundžić, glasnogovornica FERK-a, kazala nam je kako do sada nije bilo nikakvih zahtjeva kada je riječ o povećanju cijena električne energije te da do sada nema nikakvih naznaka da će doći do njezina poskupljenja.

Marija Buntić, voditeljica Odjela za korporativne djelatnosti EP HZ HB, kazala je kako, prema njihovim pokazateljima, nisu imali gubitke te da do kraja ove godine neće biti poskupljenja električne energije. “I prošle godine, kada je bila izrazito loša hidrološka situacija, naša uprava na čelu s direktorom Marinkom Giljom preuzela je preventivne mjere štednje, tako da smo i prošlu godinu završili pozitivno, piše Večernji list.

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.