Akademija Čapljina Kultura

Akademija Čapljina: Koncert klasične glazbe

Poštovani!

Čast nam je i zadovoljstvo najaviti novi koncert klasične glazbe koji će se u organizaciji AKADEMIJE-Čapljina održati u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini u 19.30 sati dana 23. 4. 2015. (četvrtak). Ovaj put smo se odlučili za duet harfa&flauta, a nastupaju akademski glazbenici iz Splita. Ljubitelji lijepe glazbe moći će uživati u vrhunskoj izvedbi mladih glazbenika. Osim toga ovo je, koliko nam je poznato, prvi put doživjeti harfu uživo u Čapljini. Uvjereni smo kako će i ovaj put koncert biti dobro posjećen.

Dobrodošli!

 

PROGRAM 

E.Satie: Gymnopédie

E.Elgar: Chanson de Matin

J.Jongen: Danse Lente

E.Bozza: Soir Dans les Montagnes

C.Debussy: Clair de Lune

A.Lemeland: Le Havre de Saint-Germain

B.Wystraete: Improvisation et variation

A.Piazzolla: Café 1930

M.Ravel: Pavane pour une infante défunte

G.Caccini: Ave Maria 

MARIJA BAŠIĆ MARKOTIĆ je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Thea Tabake, a magistrirala na Conservatorio & Svizzera Italiana u Luganu (Švicarska) u klasi prof. Maria Ancillottia i njegovog  asistenta Stefana Parrina U akademskoj 2003./2004. godini dodijeljena joj je stipendija Reiffeisen banke (Lugano) kao najzaslužnijem studentu. Usavršavala se na raznim  međunarodnim seminarima pod vodstvom vrsnih pedagoga (L.Kovacsa, Susan Milan, V.Prats..). Surađivala je sa Simfonijskim puhačkim orkestrom HRM u Splitu, a kao članica Svjetskog orkestra mladih »Jeunesses Musicales del Mondo« je bila na turneji po Njemačkoj, Maleziji, Indoneziji i Tajvanu (2002.-2003.).Održala je niz samostalnih koncerata među kojima je i zapaženi solistički recital u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski (Mala dvorana) u okviru «42. Tribine mladih glazbenih umjetnika Darko Lukić». Usavršavala se 2001. na glazbenoj akademiji u Pragu u klasi prof. J. Valeka.Surađuje sa orkestrom HNK Split, Splitskim komornim orkestrom te Mandolinskim orkestrom Sanctus Domnio.Godine 2012. nastupila je u Paviji(Italija)kao članica međunarodnog sastava Borromeo Flute Quartet. Nastavnica je flaute u glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu. 

LOVORKA BEGOVIĆ diplomirala je harfu na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Diane Grubišić Ćiković te se usavršavala na seminarima u Italiji i Austriji kod renomiranih harfistica Marie Graf, Patrizie Tassini, Katerine Englichove i drugih. Zaposlena je kao profesorica harfe u glazbenim školama Josipa Hatzea u Splitu te sv. Benedikta u Zadru. Kao orkestralna glazbenica sudjelovala je u radu većine hrvatskih orkestara, a posljednje dvije godine djeluje kao stalna honorarna suradnica orkestra HNK Split, Dubrovačkog simfonijskog orkestra te Mandolinskog orkestra Sanctus Domnio. Iskustvo komornog muziciranja stekla je u brojnim duetima s flautom, gitarom, harfom, mandolinom i violončelom.

Akademija Čapljina

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar