Politika

Bruna Esih i Željko Glasnović odbili Plenkovića

Zastupnici Bruna Esih i Željko Glasnović bili su navečer na pregovorima kod premijera Andreja Plenkovića te su oboje odbili dati potporu premijeru Plenkoviću u okupljanju saborske većine.

Odbili su mu dati potporu jer im Plenković nije htio zajamčiti da u novoj Vladi neće biti ministri iz redova SDSS-a, HNS-a i IDS-a.

Esih na Facebooku pojasnila njihovu odluku

Bruna Esih je na svojem Facebook profilu opisala zašto ona i Glasnović nisu dali potporu Plenkoviću.

[PRIOPĆENJE – ZAŠTO NISMO POTPISALI]

General Glasnović i ja došli smo danas u Klub zastupnika HDZ-a u dobroj vjeri i namjeri kako bismo dali svoj potpis za izbor predsjednika Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a. Međutim, zbog nejasnih razloga izazivanja čitave krizne situacije i uzimanja u obzir realne mogućnosti i kalkulacija da će novu vladu među ostalima činiti HNS, IDS i SDSS, od predsjedništva stranke i predsjednika osobno zatražili smo pisano jamstvo da se to ne će dogoditi. To traženo jamstvo nismo dobili. Naglašavam da to jamstvo nije bilo ništa drugo već izražena volja naroda na proteklim izborima.

Želim nagasiti kako mi je nekoliko puta za vrijeme sastanka nedvomisleno rečeno da se novi izbori ustvari priželjkuju. Stoga smatram kako je ovo prikupljanje potpisa bila samo farsa u kojoj se teret odgovornosti za izazivanje krize i novih izbora htjelo s glavnih krivaca prebaciti na one koji s time nisu imali apsolutno nikakve veze, a što je također vrlo jasno dano do znanja”, poručila je.

Plenkoviću dostavili svoj potpisani zahtjev

Esih je u svojoj objavi priložila i fotografiju dokumenta u kojemu su ona i Glasnović iznijeli svoje zahtjeve Plenkoviću.

“U skladu s našom trajnom opredijeljenošću da osobne i partikularne interese podredimo interesima hrvatskoga naroda, smatramo svojom obvezom jasno i nedvosmisleno se odrediti prema novonastaloj situaciji za koju ne snosimo nikakvu odgovornost niti smo na bilo koji način pridonijeli njezinu nastanku i razvitku.

Interes hrvatske države je stabilnost. Međutim, to ne znači stabilnost pod svaku cijenu niti nenačelne, polujavne ili prikrivene koalicije.

index.hr

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.