Čapljina

Čapljinska južna obilaznica ide kroz Crnu ljutu ispod Crnog brda?

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članovima 61. i 62. Zakona o zaštiti okoliša (“Službene novine Federacije BiH” br 33/03 i 38/09) obavještava i poziva sve zainteresovane subjekte, nevladine organizacije, stanovnike Općine Čapljina i stanovnike mjesnih zajednica Trebižat, Gorica-Struge, Grabovine, Klepci, Čapljina I i Čapljina II da uzmu učešće u:
JAVNOJ RASPRAVI
o Studiji o utjecaju na okoliš Južne obilaznice Čapljine

u postupku izdavanja okolinske dozvole za namjeravanu izgradnju Južne obilaznice Čapljine, investitora JP Ceste Federacije BiH d.o.o., Sarajevo. Javna rasprava će se održati 06.11.2014. godine u 12 h u sali Općine Čapljina.

Dnevni red:

1. Prezentacija zakonskog osnova u postupku izdavanja okolinske dozvole (predstavnik Federalnog ministarstva okoliša i turizma).
2. Prezentacija Studije o utjecaju na na okoliš Južne obilaznice Čapljine (predstavnik konsultanta i investitora).
3. Pitanja, diskusija, odgovori i objašnjenja.

Kompletna Studija o utjecaju na okoliš sa pratećom dokumentacijom i prilozima dostupna je na uvid u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolinske dozvole, ul. M. Marulića br.2, Sarajevo, kao i na web stranici ministarstva www.fmoit.gov.ba, link okolišne dozvole/javne rasprave.
Rok za dostavu primjedbi i sugestija na zahtjev za izdavanje okolišne dpozvole je 30 dana od dana objavljivanja na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma
Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pisanoj formi na adresu:
Federalno ministarstvo okoliša i turizma
71000 SARAJEVO, Marka Marulića broj 2

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.