BiH

Dan žalosti u Mostaru i HNŽ-u

Vlada Hercegovačko – neretvanske županije je donijela Odluku da se utorak, 16. svibnja 2017. godine proglasi Danom žalosti.

U cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Mostaru utorak je proglašen Danom žalosti u spomen na poginule u zrakoplovnoj nesreći.

Dan žalosti obilježen je spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području Hercegovačko – neretvanske županije.

Također, Dan žalosti obilježen je spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave, Gradskoj vijećnici i na javnim ustanovama kojima je osnivač Grad Mostar. Na Dan žalosti na javnim mjestima u Mostaru neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, niti će se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima.

Elektronički i drugi mediji na području Županije, kao i organizatori kulturno – umjetničkih i sportskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Vlada je, također, usvojila Zaključak kako će zajedno s Gradom Mostarom preuzeti troškove ispraćaja i ukopa stradalih u ovoj teškoj nesreći.

U znak odavanja počasti tragično stradalima u avionskoj nesreći sinoć su na Starom most ugašena svjetla, a na njegovom luku oslikalo se pet zvjezdica. Mostarci su na ovaj način uputili poruke solidarnosti s obiteljima poginulih. Povodom Dana žalosti ugašena je fontana kod HKD Hercega Stjepana Kosače.

Građani Mostara na Španjolskom trgu u nedjelju su počeli paliti svijeće za tragično preminule kako bi im uputili posljednji pozdrav i na taj način pokazali da su uz njihove najmilije u ovim teškim trenucima.

Podsjećamo, u subotu oko 16 sati na lokalitetu između Heliodroma i Aluminijskog kombinata kod Mostara dogodila se zrakoplovna nesreća u kojoj je život izgubilo pet osoba, od kojih troje djece.

Nesreća se dogodila tijekom panoramskog leta u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata” pod nazivom “Let iznad Mostara” koju su organizirali Aero-klub “Mostar 1949” i Aerodrom Mostar.

bljesak.info

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.