Hrvatska Susjedstvo

Dvojica studenata lijepom gestom ukazala na neprimjerene uvjete u kojima se nalaze građani dok čekaju dokumente

U znak solidarnosti s građanima koji izloženi svim vremenskim uvjetima u redu čekaju ispred PP Metković, dvojica studenta Pomorskoga fakulteta Ivan Krtalić i Filip Franičević priredili su im okrjepu sendvičima i sokovima te im čekanje uljepšavaju glazbom.

– Dijeljenjem sokova i sendviča želimo ukazati na težak položaj u kojem se nalaze građani koji imaju obvezu napraviti dokumente u PU Metković. Čekanje u redu nije samo predugo, nego je i ponižavajuće. Nije primjereno da ne postoji red prema dolasku, nego se proziva po vrsti dokumenta koji želimo – rekli su studenti za metkovic.hr.

Policijska postaja Metković se u spomenutom problemu našla kada je bivša zgrada policije preuređena za potrebe Granične policije Metković. Kako neslužbeno doznajemo, kao riješenje problema prvo se nudila zgrada bivšeg Suda, koja je zbog nedostatka parkinga a i same lokacije u centru grada, kako doznajemo, otpala, a u kojoj će po novom ‘prerasporedu’ biti smještena Dnevna bolnica Metković. Kao druga lokacija, o kojoj se govorilo, bila je bivša zgrada firme ‘Rektus’ u Mostarskoj ulici na Unki, koja je kako neslužbeno doznajemo, navodno i kupljena za potrebe PP Metković. Međutim, kako vidimo i ta ‘naglabanja’ su bila neistinita, jer se u spomenutoj zgradi, kako smo svi nedavno svjedočili, sprema tvornica za preradu voća i povrća.

Kako bilo, problem prilikom čekanja dokumenata i dalje ostaje, stoga je svakako za pozdraviti ovu lijepu gestu dvojice studenata, koji su na jedan nadasve ljudski način ukazali na problem koji građane muči već duže vrijeme.

metkovic.hr / metkovic-news.com

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.