Duhovnost Svijet

Papa Franjo se srami izraza “majka svih bombi”

“Sramio sam se imena bombe, koju su nazvali ‘majkom svih bombi’ jer majka daje život, a ta bomba sije smrt”

Papa Franjo rekao je u subotu da se srami izraza “majka svih bombi” kakvim se naziva bomba koju su nedavno Sjedinjene Države bacile na planinsko uporište terorističke skupine takozvane Islamske države u Afganistanu.

“Sramio sam se imena bombe, koju su nazvali ‘majkom svih bombi’ jer majka daje život, a ta bomba sije smrt”, rekao je Papa koji će 24. svibnja prije summita skupine G7 na Siciliji, u Vatikanu primiti američkog predsjednika Donalda Trumpa.

“Tu napravu nazivaju majkom, što se to događa?”, zapitao se argentinski papa u razgovoru s mladim sudionicima “Škole mira”, programa koji se odvija uz podršku talijanskog ministarstva državnog obrazovanja, prenosi Hina.

Najmoćnija američka nenuklearna bomba, GBU-43/B nazvana “majka svih bombi”, uništila je 13. travnja uporište ISIL-a na istoku Afganistana i ubila najmanje 36 džihadističkih boraca, što je predsjednik Donald Trump nazvao “novim uspjehom”.

Tijekom američke izborne kampanje prošle godine Papa i Donald Trump izrazili su brojne duboke razlike. Papa je u veljači 2016. o predsjedničkom kandidatu Trumpu rekao da “nije kršćanin osoba koja želi graditi zidove, a ne mostove”.

Na tu je izjavu Trump bijesno reagirao poručivši da je “sramota što jedan vjerski dužnosnik dovodi u sumnju vjeru neke osobe”.

D.L. / bljesak.info

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar