Hrvatska Politika

Petrov: HDZ drugi put u godinu dana ruši Vladu!

U ovom trenutku Vlada naravno da nije stabilna, ali za njezinu je stabilnost odgovoran predsjednik Vlade – kazao je Petrov

Predsjednik Sabora, Božo Petrov, komentirao je odluku Andreja Plenkovića o smjeni trojice Mostovih ministara. – javlja N1

– Andrej Plenković pokušava danas razriješiti tri ministra Mosta iza kojih stoje rezultati, 3 milijarde kuna iz fondova, započeta pravosudna reforma, obračunavanje s kriminalom, radi jednog ministra financija koji objektivno ne može biti to, jer se izuzima iz odluka o kompaniji koje je on donedavno bio zaposlenik. Most nosi odgovornost za 4 ministra koja je predložio u Vladu. Zdravko Marić je odgovornost HDZ-a. Mi smo ovu odluku prije tjedan dana predstavili HDZ-u. Most ne nosi odgovornost za Zdravka Marića, ne možemo i nećemo rušiti Vladu, ali nećemo podržati ministra koji ne može biti ministar financija. Plenković je taj koji treba odgovoriti hoće li ovim činom rušiti Vladu. Podsjetit ću da je on sam pozivao tadašnjeg podpredsjednika Vlade. Ovim činom HDZ ide u rušenje Vlade drugi put u godinu dana, radi jednog ministra koji nije stranački. Most će, što se nas tiče, uvijek biti na braniku transparentnosti i odgovornosti prema državi. – rekao je Petrov, dodavši da za ovaj potez nije znao.

– Andrej Plenković treba odlučiti hoće li rušiti vlastitu Vladu. Most nije glasovao protiv Vlade, nego protiv ministra Zdravka Marića, jer smatrao da nije objektivno u mogućnosti obnašati dužnost ministra financija. – rekao je Petrov.

“Ministri danas nisu smijenjeni. Za smjenu ministara supotpis treba dati predsjednik Sabora ili povesti se rasprava u Saboru. Predsjednik Vlade ishitrenom je odlukom pokušao riješiti problem, ali predsjednik Sabora treba dati svoj supotpis”, rekao je Petrov.

Komentirao je i stabilnost Vlade. “U ovom trenutku Vlada naravno da nije stabilna, ali za njezinu je stabilnost odgovoran predsjednik Vlade, koji je odlučio razriješiti tri ministra koja imaju rezultate iza sebe, radi jednoga ministra, koji objektivno ne može nastaviti obnašati tu dužnost”, rekao je Petrov.

Dalmacija News

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.