Politika

HSP AS BiH: Prije 120 godina umro je Otac Domovine dr. Ante Starčević

Danas na 120. godišnjicu smrti dr. Ante Starčevića održana je redovita sjednica predsjedništva stranke na kojoj je još jednom pokazana odlučnost pravaša da se nikada ne odustane od poboljšanja trenutno narušenog položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo HSP dr. Ante Starčević razmatralo je četiri točake dnevnog reda, a između ostalog raspravljalo se i o predstojećim lokalnim izbornima koji će biti održani početkom listopada ove godine. Nakon kratke rasprave donesen je zaključak da je potrebno usmjeriti sve političke snage Hrvata u Bosni i Hercegovini kako bi nakon izbora imali što više pravaških vijećnika i načelnika izabranih na predstojećim izborima.

Predsjednik Milijan Nakić u svom obraćanju je istaknuo da je odavno prošlo vrijeme starih i istrošenih političkih kadrova u hrvatskim strankama, te da hrvatska politika vapi za mladim i stručnim kadrovima kojima se moramo okrenuti i kao stranka i kao narod.

Dijelu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini u godinama jednoumlja izbrisana je svijest da pripadaju hrvatskom narodu, pa danas u vremenu interneta i modernih komunikacija moramo koristiti sve resurse kako bi se vratili svojim temeljima.

Mladi Hrvati u Bosni i Hercegovini moraju prepoznati pravaštvo koje je temelj hrvatske politike i jučer i danas i sutra, jer nam jedino put pravaštva jamči opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini. – See more at: http://www.pogled.ba/clanak/hsp-dr-ante-starcevic-bih-odlucnost-pravasa-za-poboljsanje-polozaja-hrvata-u-bih/83282#sthash.CRuBqqBP.dpuf

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.