Politika

Ruža Tomašić izdala samu sebe izjavom: “Pravaštvo je povijest!”

Ruža Tomašić, donedavna predsjednica HSP dr. Ante Starčević, odlučila se na samoizdaju i izdaju pravaštva, najstarijeg hrvatskog političkog pravca, te se okrenula služenju engleskim konzervativcima koji financiraju njenu novoosnovanu stranku u Republici Hrvatskoj.

Njena jučerašnja izjava:”…mi smo sada u EU i pravaštvo pripada povijesti i treba jedna nova stranka koja će odgovarati na zahtjeve EU i europskog parlamenta” predstavlja političku prostituciju na štetu naroda iz kojeg dolazi.

Ova donedavno vrlo popularna političarka iskoristila je listu HDZ-a i svojom dobrom glumom uspjela nas je prevariti da je jedna neposredna, poštena i domoljubna političarka čime je uspjela ući u Europski parlament.

Tamo je upoznala konzervativce iz Engleske koji su joj ponudili da zgazi pravaštvo i osnuje tzv. Hrvatsku konzervativnu stranku u Republici Hrvatskoj. Dovoljno se sjetiti Bleiburga i engleske politike prema Hrvatima u tom trenutku i prosječnom poznavatelju hrvatske povijesti odmah može biti jasno koji su ciljevi engleske politike bili tada i da Englezi te ciljeve imaju i danas.

Nije Ruža Tomašić jedini negativan primjer, jer sa sa pravaštvom igra tko kad i kako stigne, osniva se veliki broj “pravaških” stranaka koje imaju za cilj zbuniti hrvatsko pravaško biračko tijelo, te ga rascjepkati i učiniti što smiješnim.

Moramo priznati da je to uspijevalo većini protivnika pravaštva kroz povijest još od vremena dr. Ante Starčevića pa do danas, a u hrvatskim školama se pravaštvo namjerno ostavlja na marginama i često služi kao objekt za ismijavanje i podrugivanje posebno onih koji mrze narod iz kojeg potječu.

Hrvatska politička nacija je svedena na minimum upravo iz navedenih razloga, jer mnoge danas vodeće hrvatske stranke uzimaju sebi za pravo suditi što znači biti Hrvat, pa nije ni čudo što primjerice danas u Bosni i Hercegovini živi oko 2.000.000 Hrvata koji sebe više ne smatraju Hrvatima.

Demografija Bosne i Hercegovine kroz povijest nam govori da su Hrvati živjeli i dalje žive na ovim prostorima, ali sve manje nas ima “popisanih” Hrvata jer činimo ovakva politička samoubojstva.

Pravaštvo nije samo politika, radi se o načinu odgoja i školovanja svakog Hrvata kako bi postao dobar čovjek i kako bi volio svoje i poštivao tuđe.

 

 

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar