Dobra djela

Učinimo dobro djelo u korizmi: Pomozimo Matei Proleti da ozdravi

Matea Proleta učenica je 7. razreda Osnovne škole Stolac. Stanuje s roditeljima i sestrama u obiteljskoj kući na Hodovu.

Matea Proleta teško je oboljela i potrebna joj je operacija kičme, a prije je imala i operaciju srca.

Jedina opcija koju imaju njeni roditelji, majka i otac Ivan, djelatnik u pekari na Hodovu je liječenje u Njemačkoj i ta bi operacija koštala 55 000 eura.

Kako je operacija vrlo skupa, potrebita su, dakle, velika financijska sredstva koja njeni roditelji ne mogu osigurati. Već je pokrenuta humanitarna akcija u kojoj su profesori i nastavnici Osnovne škole Stolac i Srednje škole Stolac prikupili određena novčana sredstva. Uključili su se i pučkoškolci i srednjoškolci u ovu akciju.

Pozivaju se i pučani stolačke općine, kao i svi ljudi dobre volje, da pokažu svoj humanitarni duh i pomognu svojoj sugrađanki u što bržem ozdravljenju.

U prvu korizmenu nedjelju nazočili smo misnom slavlju u župnoj crkvi svetih Petra i Pavla u Rotimlji, gdje je župnik don Damjan Raguž s oltara pozvao vjernike da se čim prije uključe u ovu humanitarnu akciju i povuku pravi potez. Korizma je tu da činimo dobra djela.

Nakon župnog ureda u Rotimlji posjetili smo i dom Matee Prolete u Hodovu, gdje su nas njeni roditelji: majka i otac Ivan lijepo dočekali. Podržali su našu ideju da se maloj Mareti pomogne i na ovaj način.

Svi oni koji žele vratiti osmjeh na lice Matee Prolete iz Hodova svoje financijske iznose mogu uplatiti na račun njenoga oca:

IVAN PROLETA
Broj računa: 45033160001
Transakcijski račun: 3382702501233789

Svima onima koji se uključe u ovu akciju – Mateini roditelji unaprijed najiskrenije zahvaljuju.

I. Raguž/Stolac.co

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.