Posao

Upozorenje poduzetnicima: Odredite jedan glavni račun!

U skladu s odredbama Zakona o unutarnjem platnom prometu i njegovih provedbenih akata u Federaciji BiH, blokadu računa izvršit će banke u kojima poslovni subjekti imaju otvorene račune.

Financijsko-informatička agencija (FIA) obavijestila je sve poslovne subjekte sa sjedištem u Federaciji BiH da će od 1. lipnja ove godine biti blokirani svi računi poslovnim subjektima koji nemaju određen glavni račun ili imaju dva, odnosno više glavnih računa.

U skladu s odredbama Zakona o unutarnjem platnom prometu i njegovih provedbenih akata u Federaciji BiH, blokadu računa izvršit će banke u kojima poslovni subjekti imaju otvorene račune.

”Banke registrirane u Federaciji BiH su nam, u skladu sa zakonskim odredbama koje se odnose na uspostavu Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata u Federaciji BiH, dostavile podatke o računima poslovnih subjekata registriranih na području Federacije BiH. Prilikom provjere podataka utvrdili smo da u Federaciji BiH postoje poslovni subjekti koji nemaju određen glavni račun ili imaju dva, odnosno više glavnih računa”, kazao je Esad Mahmutović, direktor FIA-e.

Svim poslovnim subjektima koji do 31. svibnja ove godine ne dostave podatke o jednom glavnom računu, kako je dodao, banke će blokirati račune, koji će ostati blokirani dok poslovni subjekti ne provedu sve propisane procedure i odrede jedan glavni račun.

”Kako bi izbjegli navedene posljedice pozivamo predstavnike poslovnih subjekata koji još nisu odredili glavni račun ili imaju dva, odnosno više glavnih računa da to urade do 31. svibnja ove godine u svojim bankama”, naglasio je Mahmutović.

Direktor FIA-e je napomenuo da poslovni subjekti kojima budu blokirani računi zato što imaju dva ili više glavnih računa ili nemaju određen glavni račun u Jedinstvenom registru računa poslovnih subjekata u Federaciji BiH do 31. svibnja, neće snositi posljedice u smislu nemogućnosti sudjelovanja na tenderima, jer je u ovom slučaju riječ o blokiranju računa isključivo iz proceduralnih i tehničkih razloga prilikom uspostavljanja Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata u Federaciji BiH, priopćeno je iz FIA-e.

bljesak.info

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar