Politika Susjedstvo

Zaboravljeni branitelji ne odustaju

Za članove Udruge “Zaboravljeni branitelji” protekli dani bili su veoma napeti i burni. Očekivali su da će na dnevni red u utorak održane sjednice Parlamenta FBiH biti uvrštena braniteljska Rezolucija, što se nije dogodilo. Naime, Parlament nije dao većinsku podršku ovom zahtjevu, a neslaganje s uvrštavanjem su izrazili klubovi SDA i HDZ – a.

Frustrirani zbog ovakve odluke, branitelji su odlučili blokirati GP Bijača te GP Gorica. Tijekom cjelodnevnog boravka na spomenutim prijelazima, na koncu su im pristupili pripadnici specijalne policije MUP-a ŽZH, uz naredbu da se mirno raziđu. To su branitelji i učinili, iako smatraju do toga nije trebalo doći.

Sastanak sa članstvom

Ljudi moji, pa nismo mi neki kriminalci da se na nas šalje policija. Samo tražimo ono što nam pripada i da se uvaže naši zahtjevi. Nije valjda grijeh boriti se za ono što smo itekako zaslužili, komentirao je protekla događanja jedan od branitelja.

Na njih se osvrnuo i Drago Grbavac, predsjednik Udruge “Zaboravljeni branitelji”.
Moramo razbistriti glave i slegnuti emocije pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Jedno je sigurno – nećemo i ne mislimo odustati. To bi značio naš poraz, a to nam nije cilj, kazao je Grbavac , davši informaciju kako UZB – podružnica Ljubuški planira kroz nekoliko dana organizirati sastanak sa svojim članstvom.

Bez podrške vladajućih

Sad znamo tko je protiv nas. Oni koji nisu dali podršku Rezoluciji, nisu nam ni pružili priliku da s njima razgovaramo i iznesemo svoja razmišljanja. A to da se medije udaljava s mjesta događaja, to se ne radi ni u Sjevernoj Koreji. Kakva je to sloboda?, istaknuo je Grbavac.

Podsjetimo, u ponedjeljak su zaboravljeni branitelji pred zgradom Općine Ljubuški čekali Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH. On je trebao boraviti u Ljubuškom, povodom 27. godišnjice osnivanja HDZ-a BiH u ovoj općini. Proslava je otkazana zbog, kako je priopćeno, nedavne elementarne nepogode u kojoj su gotovo u potpunosti uništeni svi poljoprivredni nasadi. Propala je tako prilika da branitelji iskažu svoje nezadovoljstvo zbog situacije u kojoj se trenutno nalaze.

Na razgovor s Čovićem, kažu, čekaju već tri godine. I još ga nisu dočekali.

ljubuski.net

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar