Povijest

Zagreb su okupirali partizani prije 72 godine

Povodom jučerašnjeg dana ”oslobođenja” glavnoga grada Hrvata…

Dana 8. svibnja 1945. godine postrojbe partizana ulaze u otvoreni grad Zagreb, što u ratnoj terminologiji znači nebranjeni grad. Odmah po ulasku počinju zločini, masovna ubojstva, pljačka i nasilje nad građanima Zagreba. Čitave obitelji bivaju odvedene da likvidaciju a u njihove stanove useljuju se ”predstavnici nove vlasti”.

Partizani su prvo iz grada protjerali oko 200.000 hrvatskih izbjeglica koji nisu bili krenuli put Bleiburga, poslavši ih na Križni put na kojem su pobijeni. Uz ovaj zločin počinili su i još jedno masovno ubojstvo od 26.000 Zagrepčana, a dok pripadnici takozvane 6. ličke divizije ratnog zločinca Đoke Jovanića, u podsljemenskoj zoni Zagreba silovali svaku hrvatsku majku, ženu, djevojku, i pritom ih ritualno klali noževima i sjekirama [na takav način završila je i kćer doglavnika NDH književnika Mile Budaka, što su zločinci sve fotografirali te pokazali njezinu ocu prije nego što je smaknut.]

Partizani su također uputili na prisilni marš do Srbije 7.000 hrvatskih učenika maturanata, kojima su lagali da su pozvani na odsluženje vojnog roka u tzv. Jugoslavensku armiju, i pobili ih usput.

Usto su ispraznili i svih 7 zagrebačkih bolnica od hrvatskih ratnih ranjenika i invalida, koji su svi pobijeni [ Izvor: WWII: POVIJESNA ISTINA BEZ CENZURE]

Kao primjer ćemo navesti bolnicu Sv. Duh odakle su hrvatski ranjenici, za koje je rečeno da se voze u neku drugu bolnicu, voženi kamionima i autobusima u selo Sošice na Žumberak i zatim ubijeni metkom u potiljak i bačeni u jamu Jazovku, ruku vezanih žicom, a ako je koji ranjenik imao uz sebe štaku i ona je bačena za njim u jamu. O ovome je svjedočio je Branko Mulić jedan od partizana sudionika ovoga zločina, koji je ranjene hrvatske vojnike vozio autobusom na likvidaciju [lakši ranjenici smješteni su na sjedala autobusa, a teži na slamu u kamione], i koji je kasnije tražio da ga se oslobodi od daljnjega sudjelovanja jer nije više htio u tome sudjelovati, zaprijetivši čak da će se uprotivnom ubiti, nakon čega je oslobođen daljnje vožnje u Sošice.

Dakle, 8. svibnja 1945. godine dogodila se okupacija i početak masovnih zločina nad Hrvatima, a ista ta vojska, s istim obilježjima izvršila je agresiju na Hrvatsku i 1991. godine, kada je na isti način okupiran Vukovar 18. studenoga 1991.

Zločin u Sošicama, nad jamom Jazovka, identičan je zločinu na Ovčari 20./21. studenoga 1991. godine – u oba slučaja počinitelji su isti!

Hrvatska je istinski oslobođena u Domovinskom ratu, kada su dragovoljci ZNG-a, MUP-a i HOS-a 1991. obranili Hrvatsku te slomili kičmu zločinačkoj JNA, i kada je pobjednička Hrvatska vojska konačno oslobodila Hrvatsku od okupacije.

Hrvatska Povijest – od A do Ž

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar