BiH Politika Vijest

HDZ BiH odbio razmatranje Rezolucije branitelja

Zastupnici HDZ-a 1990, SDP-a BiH i BPS-a zatražili su uvrštenje Rezolucije branitelja u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma FBiH, što je zahtjev članova udruge “Zaboravljeni branitelji”, koji su danas blokirali granični prelaz Bijača i druge GP.

Zastupnik DF-a u Parlamentu FBiH Jasmin Kadić kazao je novinarima kako će i on zatražiti uvrštavanje rezolucije o braniteljima u dnevni red.

Istaknuo je kako je od međuresorne radne skupine zatražio rezultate rada na rezoluciji branitelja, no da oni nikada nisu dostavljeni parlamentarcima.
Rezolucija je razrađena u okviru interesorne grupe, ali ne znam hoće li dobiti podršku u Parlamentu“, dodao je Kadrić.

Klub zastupnika HDZ-a BiH protiv je ovog zahtjeva, jer, kako su pojasnili, ovo pitanje nije razmatrala ni stranka niti HNS.

Tijekom rasprave je došlo do oštre polemike između zastupnika HDZ i HDZ 1990. SDA se, u prvi mah, nije očitovala po ovom pitanju, već su zatražili stanku.

Dok traje sjednica nekoliko desetaka branitelja okupilo se ispred Parlamenta Federacije BiH tražeći uvrštenje Rezolucije branitelja u dnevni red dvodnevnog zajedanja Zastupničkog doma, koje je u tijeku. Ukoliko se to ne dogodi kažu, nastavit će prosvjedovati i poduzeti blokade u Federaciji BiH.

Nakon stanke je upriličeno glasovanje o uvrštenju Rezolucije branitelja u dnevni red, što je većinom glasova odbijeno. Uz HDZ BiH, protiv su glasovali i zastupnici SDA.

ljubuski.net

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.