Politika

HSP AS: Rođendan Oca Domovine

ŠIROKI BRIJEG – HSP dr. Ante Starčević BiH danas obilježava 193. rođendan Oca Domovine dr. Ante Starčevića, utemeljitelja Stranke prava i moderne hrvatske političke misli.

Danas živimo u vremenu iseljavanja hrvatskog naroda sa vjekovnih ognjišta u treće zemlje, jer postojeća politika Hrvatima nije omogućila da se rađaju, žive od svog rada i umiru na svojoj djedovini. Upravo iz tih razloga možemo vidjeti dalekovidnost političkih misli dr. Ante Starčevića.

Otac Domovine je rekao da države grade i razgrađuju ljudi, a ljude vodi sloboda, blagostanje i sreća. Gdje nema slobode, blagostanja i sreće, nema ni državi opstanka, ma koliko bila stara i priznata. Državu utemeljiti, a držati nesretnim njen narod nikome nije dugoročno pošlo za rukom.

Danas hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ima samo nadu, a nema ni slobode, ni blagostanja jer se sve svodi na pusta obećanja političkih elita, koji uništavaju hrvatski narod i dovode ga na rub opstanka.

Rješenje je hitan zaokret hrvatske politike u Bosni i Hercegovini koja se mora okrenuti svome narodu i zahtijevati od Vlade Republike Hrvatske da ispunjava svoje obaveze kada je u pitanju skrb nad hrvatskim narodom.

Potrebno je hitno izjednačiti sva prava hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj kada su u pitanju zdravstvo, mirovinski sustav i politika zapošljavanja na način da se izda naređenje tvrtkama iz Republike Hrvatske da ulažu u prostore gdje živi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, umjesto da otvaraju svoja predstavništva tamo gdje Hrvata praktično nema.

U slučaju ovako odlučne politike HSP dr. Ante Starčević BiH smatra da se tom slučaju hrvatski narod ne bi oslanjao samo na smilje i odlazak u Njemačku, navodi se u priopćenju HSP-a AS BiH

Dnevno.ba

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.