Sport

Međugorje odvelo Hrvatsku u finale Davis cupa!

Hrvatska je u finalu Davis Cupa! Fantastično igrajući, Marin Čilić nije dao ni milimetar šanse Richardu Gasquetu, čime je nakon pobjeda u prva dva dana donio i treći hrvatski bod, vrijedan velikog finala velikog i znamenitog natjecanja.

Iako je dosad imao negativni omjer s njim, Čilić je već u prvim gemovima nagovijestio da će ovo biti njegov meč, i idealan zaključak velikog hrvatskog Davis Cup vikenda. Gasquet je već nakon drugog gema pokazivao bespomoćne, razočarane reakcije. Nije ni čudo, jer je Čilić pogađao izravne poene iz svih pozicija. Tek je u nekoliko gemova prvog seta Francuz uspio parirati u igri s osnovne linije i tjerati Čilića na poneku neprisiljenu pogrešku. No, besprijekorni Čilić stalno je prijetio na suparničkom servisu, u prvoj dionici oduzeo ga dvaput i krasnom igrom ga osvojio sa 6:3.

Nastavio je s pobjedničkom igrom. Francuzov servis ponovno je pao već u trećem gemu seta, a Gasquet je izgledao sve bespomoćnije. Ni Yannick Noah nije odavao bolji dojam, Čilić ih je naime potpuno uneredio i bacio u vodu sve njihove zamisli.

Čilić je osvajao više od 70 posto poena i na prvom i na drugom servisu, kao i proteklih dana igrao sjajno na prijemu i bio stalna ugroza pasivnom Francuzu. Uz još jedan break drugi je set zaključen rezultatom 6:2. Sijevalo je i tada iz svih Čilićevih oružja.

Break je prvi hrvatski reket napravio i na početku trećeg seta, nakon čega je došlo do malog pada, što je sasvim logično nakon tri dana iscrpljujućeg natjecateljskog tenisa. No, ni to nije smelo Čilića. Nastavio je mirno ploviti prema finalu Davis Cupa. Finalu koje će biti drugo hrvatsko u povijesti, nakon osvajanja Salatare 2005. (pobjeda nad Slovačkom 3:2 u finalu).

Hrvatska će biti domaćin u finalu ukoliko Argentina pobijedi Veliku Britaniju. Po svemu sudeći, u tom će srazu doći do petog meča. Pobijede li Britanci, branitelji naslova će krajem studenog (25. – 27.) ugostiti Hrvatsku.

Davis Cup, polufinale

HRVATSKA – FRANCUSKA 3:1

Nedjelja: Marin Čilić – Richard Gasquet 6:3, 6:2, 7:5.

Subota: Čilić/Dodig – Herbert/Mahut 3:1.

Petak: Ćorić – Gasquet 0:3, Čilić – Pouille 3:1.

http://hrsport.net/

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar