Sport

Metkovci Nedo Ereš i Mate Paponja otkrivaju kako su karijeru pronašli na dalekom Islandu

Ekipa metkovic-news-a razgovarala je s Nedom Erešom i Matom Paponjom, koji su svoju perspektivu pronašli na dalekom Islandu. Dobrim igrama svoj klub Sindri Hofn su doveli do osmine Islandskog kupa, a u razgovoru nam otkrivaju svoj put do uspjeha.

Nedo kako si počeo svoju karijeru?

Kao dijete sam u ONK Metković odradio svoj prvi trening, kao i prvu utakmicu. Otac mi je također bio profesionalni nogometaš, sadašnji trener svima nam dobro poznat Pujta, stoga mogu reći da mi je nogomet u krvi. Nogometne sam vještine stekao u NK Neretvi pa u Kominu, a prošle godine u Dubrovniku u NK Gošk, gdje sam već ‘izrastao’ u igrača veće klase.

Kako si došao do kluba Sindri Hofn na Islandu?

Klub je tražio napadača. Na preporuku i poziv prijatelja Mate Paponje nije mi dugo vremena trebalo da spremim torbu i krenem put Islanda. Došao sam na probu gdje sam svojim znanjem i vještinama zadovoljio njihova očekivanja. Ponudili su mi ugovor na dvije godine kojeg sam i potpisao. S nama je u klubu i vratar Darko Franjić iz Makarske, koji ovim putem šalje puno pozdrava.

Mate kako si ti počeo karijeru na dalekom Islandu?

Prošle sam godine imao ugovor sa Splitom, ali sam bio na posudbi u Imotskom. Na kraju sezone sporazumno sam raskinuo ugovor s njima, jer sam preko jednog menadžera koji je pratio moju igru dobio ponudu da idem na Island, točnije u Fram Reykjavik. Nakon četiri mjeseca igre sam raskinuo ugovor zbog nesuglasica u klubu te se vratio doma. Boraveći tamo upoznao sam dosta dobrih ljudi, koji su mi i pomogli da se ove godine vratim na Island. Trener Samir Mešetović preuzeo je ulogu glavnog trenera u klubu Sindri Hofn te me pitao jesam li zainteresiran za povratak na Island. Znajući da je bogata i vrlo sređena država, prihvatio sam bez razmišljanja.

Kako si uspio dovesti i Nedu na Island?

U međuvremenu mi dolazi trenerov poziv u kojem saznajem da su potrebni i napadač i golman te poznajem li nekog tko bi mu mogao pomoći u borbi z ulazak u prvu ligu. Preporučio sam napadača Nedu Ereša i golmana Darka Franjića. Nedu znam cijeli život, igrali smo i u Neretvi zajedno. Naši su očevi također igrali skupa u Singapuru. Darka tada nisam previše poznavao, osim iz suparničkih timova. Oba su se svojom taktikom i igrom svidjela treneru te smo sva trojica potpisali ugovor na dvije godine.

Je li klub već ostvario rezultate s vama trojicom?

U subotu počinje prvenstvo, a već u četvrtak igramo osminu finala Islandskog kupa protiv najbolje ekipe na Islandu, FH Hafnarfjordur. Zadovoljni smo sa svime, kako igrom, tako i odnosima u klubu, s trenerima i poznanicima. Neki su se klubovi već raspitivali i kontaktirali nas. Našli smo mjesto gdje je naša igra cijenjena i svaki dan je sve više usavršavamo, uz Božju pomoć i zdravlje sve je moguće.

metkovic-news.com

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar