Vijest

Prevaranti u Hercegovini ”poklanjaju” skupocjeno posuđe

Građani Hercegovine našli su se na udaru raznih ”iznimno ljubaznih i dovitljivih” prodavača posuđa i sličnih artikala.

Ovih dana na vrata brojnih građana u Hercegovačko-neretvanskoj županiji su pokucali prodavači i ponudili im set ”vrhunskog kuhinjskog posuđa” i noževa poznate marke.

Kako doznaje Bljesak.info, u posljednje vrijeme u HNŽ-u se bilježi pojava prijevara građana, a prevaranti žrtve love na kućnom pragu.

Varalice iskorištavaju naivnost građana, te im nude prodaju razno posuđe i pribora za jelo upitne kvalitete.

”Dvije osobe su se parkirale ispred moje kuće, obraćajući mi se na engleskom jeziku nudeći kao poklon skupocjeni set posuđa. Rekli su kako su imali neke prezentacije u Bosni i Hercegovini, te da se vraćaju kući, a ostao im je samo jedan set koji mi nude na poklon. Dakle, oni su mi cijelo vrijeme govorili da mi daju ‘skupocjeno’ posuđe na poklon, no u daljnjem razgovoru tražili su novac. Došlo se do toga da su mi zatražili da im platim carinu koju su oni platiti kada su ulazili u BiH, a prethodno su me pokušavali uvjeriti da to suđe vrijedi 5000 eura. Onda nude da se plati carina, što bi bilo kao 500 eura”, kaže za Bljesak.info K.I. iz Mostara kojeg su navodni prodavači pokušali prevariti u vlastitom dvorištu.

Slučaj nije prijavio policiji, ali se obratio našem portalu kako bi mogao upozoriti ostale sugrađane.

Kako doznajemo, slični slučajevi su se dogodili i u Čitluku i Međugorju, ali nisu prijavljeni policiji.

U razgovoru s pripadnicima MUP-a HNŽ-a doznali smo kako još uvijek nema službenih prijava za ovakve ili slične prijevare, no policija za svaki slučaj upozorava sve građane da ne nasjedaju slatkorječivim prevarantima, da ih ne puštaju u svoje domove, te da sve takve slučajeve odmah prijave najbližoj policijskoj postaji ili pozivom na 122.

bljesak.info

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.