Posao

Prvi javni poziv za dodjelu grand sredstava iz challenge fonda za inovativne poslovne ideje

Zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/ Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, uspostavljen je Challenge program koji će u naredne četiri godine kroz projekt Challenge to change – C2C implementirati Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Cilj implementacije ovog projekta je jačanje privrednog razvoja u BiH kroz realizaciju inovativnih ideja,kao i jačanje saradnje Švedske i BiH. Challenge fond ima na raspolaganju 2.3 miliona EUR, koji će biti dostupan privrednim subjektima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, koji mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.  U okviru projekta C2C, objavljujemo :

PRVI JAVNI POZIV ZA DODJELU GRANT SREDSTAVA IZ CHALLENGE FONDA

ZA INOVATIVNE POSLOVNE IDEJE

Ukoliko ste preduzetni i inovativni, prepoznajete mogućnosti i prilike za razvoj novih proizvoda, usluga ili unapređenje postojećih procesa, kojima možete unaprijediti svoje poslovanje ili omogućiti pristup širim društvenim skupinama, onda Challenge fond predstavlja pravog partnera za saradnju i podrušku u realizaciji vaših inovativnih ideja.

Iznosi sredstava iz Challenge fonda koji mogu biti dodjeljeni prihvatljivim korisnicima:

·         za Startupe koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne starije od 2 godine, maksimalan iznos granta: 10.000,00 EUR

·         za mikro, mala i srednja preuzeća do 250 zaposlenih, maksimalan iznos granta: 30.000,00 EUR

Aplikanti moraju obezbjediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci.

Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija:

1.      Inovativnost poslovne ideje 

2.      Izvodljivost  i održivost poslovne ideje

3.      Društvena korist

 

Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputama koje se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba.

 

Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme, koja se nalazi na www.c2c.ba će biti uzete u razmatranje, dok se štampane aplikacije ili aplikacije dostavljene  mail-om neće razmatrati.

Rok za podnošenje aplikacija  je 12. lipnja 2017. godine, do 16 sati.

serda.ba

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.