Hajduk Sport

Soudani pomilovan i igrat će protiv Hajduka!

Iza 11 sati po hitnom postupku satala se Komisija za žalbe HNS-a, koja je poništila odluku disciplinskog suca prve lige Saše Pavličića o kazni Dinamovom napadaču El Arabiju Hilalu Soudaniju.

Slučaj je proteklih dana glavna tema našeg nogometa. Soudanija je zbog nesportskog ponašanja na utakmici s Lokomotivom propustio kazniti sudac Tihomir Pejin, a nakon prijave igrača NK Plomina, koji na to ima pravo kao član nogometne organizacije HNS, disciplinski sudac isključio je napadača Dinama za derbi s Hajdukom.

Pavličić je postupio prema pravilniku Disciplinske komisije te je u svom obrazloženju jasno istaknuo da nije mijenjao sudačku odluku, već reagirao na prijavu sukladno članku 51 disciplinskog pravilnika. Šef sudaca Ante Kulušić slučaj je komentirao drugačije i upozorio da je Soudani prema UEFA-inom pravilniku zaslužio žuti, a nikako crveni karton, pa stoga ne vidi mogućnost da ga Pavličić kazni suspenzijom. Oko ovog pitanja se lomila i Komisija za žalbe, koja se hitno sastala dan uoči derbija Dinama i Hajduka, nakon žalbe upućene iz Maksimira te ukinula suspenziju napadaču hrvatskog prvaka.

Odluku su potpisali predsjednik Komisije je Davor Blašković, tehnički tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza, te preostali članovi Alan Klakočer iz Zagreba, Stipe Cvitanović iz Metkovića, Ante Tomaš iz Rijeke te Valentina Koprivnjak iz Osijeka.

Saša Pavličić za Index je kazao da nema komentara na poništenje njegove odluke.

index.hr

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar