Čapljina

Vlada RH nastavlja gradnju Doma kulture na Gorici

Vlada Republike Hrvatske će i ove godine financirati projekte od interesa hrvatskog naroda u Bosni Hercegovini za što je ove godine odobren iznos od 20.000.000,00 kn, a kada su u pitanju projekti na području čapljinske općine izdvojit će se 300.000,00 kn za obnovu Doma kulture u Trebižatu, te za nastavak izgradnje davno započetog Doma kulture na Gorici u mjesnoj zajednici Gorica-Struge.

Dom kulture na Gorici je započet još u vrijeme vladavine HDZ-a 1990 i načelnika općine Stjepana Šutala, koji su ovim potezom pokušali sačuvati vlast u općini Čapljina od nadolazećeg HDZ-a BiH i današnjeg načelnika Smiljana Vidića. Ipak u svom naumu nisu uspjeli, izgubili su vlast davne 2008. godine i tada je stala i izgradnja Doma kulture na Gorici.

Mišljenja smo da se svejedno ne bi nastavila gradnja Doma kulture sve da je tada i pobjedio HDZ 1990 jer nisu imali zatvorenu financijsku konstrukciju za ovaj projekat, nego im je jedini cilj bio pridobiti glasače iz ovog mjesta što im je i uspjelo.

Na Gorici je ranije predviđen Dom kulture manje površine uz kojeg je trebalo biti izgrađeno igralište, te se tada trebala adaptirati područna škola na Gorici. Od ovog jeftinijeg, ali projekta koji bi danas bio u funkciji se odustalo u posljednji tren pred općinske izbore 2008. godine.

Dolaskom na vlast HDZ-a BiH dosta je toga stalo, pa i ovaj projekt sve do danas kada će ipak biti nastavljen uz potporu Vlade Republike Hrvatske.

O autoru

Čapljinska mreža

2 komentara

    • Nema novinara, jer ovo je amaterski blog na kojem slobodno piše nekoliko ljudi iz čapljinske općine i svi oni koji pošalju svoju vijest ili komentar na zbivanja.
      Struge – Gorica kao selo ne postoji, ali postoji mjesna zajednica Gorica – Struge u koju spadaju sela Gorica, Struge, Jasenica i Dolac.

Ostavi komentar