Hajduk Sport

Može li Hajduk do Europa lige?!

HNK Hajduk je jučer dobio novi Nadzorni odbor na slobodnim demokratskim izborima što je jedinstven slučaj u hrvatskom nogometnom svijetu da se na taj način bira tko će upravljati budućnošću ovog najvećeg hrvatskog kluba. Iza Hajduka su najteže godine u povijesti kada mu je prijetio i stečaj, a sada je situacija puno bolja jer je preostali dug spao na 50.000.000 kn.

Novi NO Hajduka bi uskoro trebao biti potvrđen na skupštini grada Splita, a stara uprava je već povukla neke konkretne poteze nakon loše natjecateljske sezone 2014/15 u kojoj je Hajduk ipak izborio kvalifikacije za Europa ligu. Izabran je novi trener Damir Burić “Šolta” koji je preko 20 godina proveo u njemačkom nogometu, ali ovo mu je prvi put da samostalno vodi klub. Odrađene su vrlo dobre pripreme u kojima je novi Hajduk pokazao da se ozbiljno radilo, ali prva europska utakmica je pokazala da se na ovako mladu momčad ne smiju postavljati veliki ciljevi.

Sillamäe iz estonskog Kaleva ugostila je Hajduk i rezultat 1:1 ne brine toliko kao što brine igra mladih nogometaša Hajduka, koji su morali ove limitirane Estonce pobijediti barem tri gola razlike u što se nadamo da će biti slučaj u uzvratu koji će se odigrati u Dugopolju u četvrtak 9.07.2015. jer je stadion u Poljudu iznajmljen zbog Ultra festivala.
Hajduk trenutno raspolaže vrlo mladim kadrom koji je početkom srpnja pojačao zadnji vezni Brazilac Jefferson de Jesus Santos koji je stigao iz portugalskog drugoligaša Feirensea.
Pitanje je može li ovako mlada momčad Hajduka nadmašiti sva očekivanja i ove godine razveseliti sve navijače Hajduka ulaskom u Europa ligu?!
1
2
grafika:  hajduk.hr

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar