BiH Čapljina Čapljinska mreža Humor Kultura Politika Susjedstvo Svijet

Zašto sve generacije uče iskrivljenu povijest?!

Sve generacije učenika u školi imaju vrlo važne predmete kao što je npr. matematika gdje se točno zna što je apsolutno, a što je relativno. S druge strane, postoje i predmeti u kojima se učenicima politički peru njihovi mladi mozgovi u korist aktualne politike vremena u kojem žive. Jedan takav predmet je povijest, a starije generacije ga poznaju i kao istoriju iz komunističkih vremena.

U svim tim udžbenicima povijesti (istorije) nema apsolutno ništa točno, sve je relativno točno ili bolje reći onako kako žele vladajući. Nije slučajna izreka da povijest pišu pobjednici!

Bilo bi predugo i preširoko kada bi počeli pisati ovdje neku “našu povijest”, ali primjerice možemo postaviti samo nekoliko pitanja na koje će udžbenici povijesti dati drugačiji odgovor od nekog našeg kojeg ćemo ponuditi samo da malo razmislite o njemu.

1. Jesu li Hrvati u 7. stoljeću došli na prostore današnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine?
– Nisu! Hrvati su najstariji europski narod, a posebno Hrvati Hercegovine kod koji prevladava hrvatski euro-genotip eu7, pa se slobodno može reći da su mnogi europski narodi nastali upravo od Hrvata. Znači, Hrvati nisu došli, nego su tu bili oduvijek ili najmanje 24.000 godina.

2. Koliko Hrvata ima u Bosni i Hercegovini?

– Bosna i Hercegovina je zemlja Hrvata i prije najezde Turaka na ovim prostorima je živjelo najmanje 95 % Hrvata, a danas političkih Hrvata ima možda 12 % (ne znamo točno jer rezultata nevažnog popisa stanovništva još nema zato što političarima treba nekoliko godina da se dogovore koliko kojeg “naroda” ima).

Po našem izračunu Hrvati nisu manjina u Bosni i Hercegovini, nego se radi o većinskom narodu čija populacija se kreće oko 83 % od ukupnog broja svih stanovnika Bosne i Hercegovine.

Je li vam ovo smiješno?! Vjerojatno jeste, jer ste učili pogrešnu povijest!

Danas u BiH mnogi Hrvati ne znaju da su Hrvati jer ih uče drugačije njihovi udžbenici istorije ili historije, a hrvatska inferiorna politika se bazirala samo na Hrvate rimokatoličke vjeroispovjesti. Današnji Hrvati ne priznaju Hrvate drugih vjeroispovjesti, pa nije ni čudo što se ni oni više ne osjećaju Hrvatima.

3. Kako započinju svi ratovi?

– Svi ratovi su započeli kad bi na nekom području netko “zao i pametan” osjetio da tu živi prosječno manje inteligentno ili previše siromašno stanovništvo, koje može upregnuti kao volove da bi ispunio svoje financijske ciljeve koristeći političke i vjerske pokliče koji služe kao gorivo za pokretanje jadnog naroda u suludi rat.

Razmislite o povijesti, bacite ju u koš za smeće i stvorimo bolju budućnost za sve Hrvate koji ovdje žive, bilo da su Hrvati koji se tako osjećaju ili nikad nisu saznali da su Hrvati ili pak stvarno nisu Hrvati.

Tekst je parodija na sve gluposti koje nas okružuju i ne dozvoljavaju nam da živimo dostojno čovjeka gdje su naši preci živjeli barem 24.000 godina!

O autoru

Čapljinska mreža

Ostavi komentar